Kineske tvrtke za litijske baterije ubrzavaju širenje globalnog otiska

Desetak kineskih tvrtki za proizvodnju litijskih baterija objavilo je svoje planove za ulaganje u Europi i jugoistočnoj Aziji od drugog tromjesečja kako bi zadovoljile globalnu potražnju za električnim vozilima i skladištenjem energije, izvijestio je Shanghai Securities News koji vodi Xinhua.

Chengxin Lithium objavio je 31. srpnja da planira prikupiti ne više od 2,3 milijarde juana izdavanjem globalne depozitarne potvrde (GDR) za razvoj projekta litija od 60.000 tona u Indoneziji i drugih projekata prerade litija.

Isto tako, EVE Energy Co., Ltd. (EVE, 300014.SZ) rekao je 8. lipnja da neće uložiti više od 9,97 milijardi juana u izgradnju proizvodne baze u Debrecenu u Mađarskoj za proizvodnju litij-ionskih baterija za osobna vozila.

Kineske tvrtke također proširuju svoju globalnu poslovnu prisutnost surađujući s inozemnim poduzećima uzvodno. Dana 28. srpnja Beijing Easpring Material Technology Co., Ltd. (Easpring, 300073.SZ) potpisao je ugovor o suradnji s Finnish Minerals Group i njezinom podružnicom Finnish Battery Chemicals Oy u potpunom vlasništvu o osnivanju zajedničkog ulaganja (JV) u Finskoj. Prema sporazumu, JV će biti odgovoran za izgradnju i rad prve faze Easpringove europske baze za proizvodnju novih materijala.

Trenutačno su novi energetski proizvodi predstavljeni litijevim baterijama, solarnim ćelijama i električnim putničkim vozilima novi pokretač rasta kineskog izvoza. Kombinirani izvoz triju vrsta proizvoda u prvom je polugodištu porastao za 61,6 posto na godišnjoj razini, potaknuvši ukupni rast izvoza za 1,8 postotnih bodova, pokazali su podaci Glavne uprave carina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)