Strane tvrtke zadovoljne poslovnim okruženjem u Kini

Velika većina stranih tvrtki koje posluju u Kini zadovoljna je povoljnim poslovnim okruženjem u zemlji i ima povjerenja u kinesko tržište, pokazalo je nedavno istraživanje.

Poslovno okruženje u vezi s pristupom tržištu, plaćanjem poreza, rješavanjem sporova i promicanjem tržišnog natjecanja u Kini naišlo je na odobravanje stranih tvrtki koje posluju u zemlji, navodi se u istraživanju koje je tijekom drugog kvartala provelo Kinesko vijeće za promicanje međunarodne trgovine (CCPIT). iz 2023.

Gotovo 90 posto ispitanih poduzeća financiranih iz inozemstva zadovoljno je gore spomenutim poslovnim okruženjem, rekao je Sun Xiao, dužnosnik CCPIT-a, na tiskovnoj konferenciji u petak.

Strane tvrtke optimistične su u pogledu svog razvoja u Kini, a više od 80 posto ispitanika očekuje da će njihov povrat ulaganja ostati isti ili porasti 2023., rekao je Sun.

Glavni čimbenici koji pokreću ulaganja takvih tvrtki u Kinu, prema istraživanju, uključuju veličinu tržišta, povlaštene politike i integritet industrijskih i opskrbnih lanaca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)