Finska pozdravlja nastavak grupnih turneja u Kini

David Wu, direktor Visit Finland za Veliku Kinu, rekao je u nedavnom pisanom intervjuu za Xinhua da je uzbuđen odlukom Kine da ponovno otvori grupni turizam u Finskoj.

Kinesko ministarstvo kulture i turizma nedavno je izdalo obavijest kojom dopušta nacionalnim putničkim agencijama i internetskim turističkim tvrtkama da organiziraju odlazna grupna putovanja i ponude pakete “let + hotel” za kineske građane u trećoj skupini odabranih zemalja i regija, uključujući Finsku.

Wu je pozdravio ovaj razvoj i rekao da vidi značajan potencijal za suradnju između dviju zemalja u sektoru turizma.

“Kina, kao drugo po veličini svjetsko gospodarstvo, igra ključnu ulogu u razvoju globalnog turizma. Svesrdno pozdravljamo kineske grupe turista da posjete Finsku u nadolazećim mjesecima”, rekao je Wu.

Napomenuo je da je Finska popularna destinacija za kineske turiste, posebno za one koji putuju zimskim mjesecima. Polarna svjetlost, Djed Mraz i ledeni hoteli privukli su brojne kineske turiste.

Wu je rekao kako vjeruje da budućnost suradnje dviju zemalja u turizmu i civilnom zrakoplovstvu, kao i kulturne razmjene, izgleda obećavajuće.

Uz nastavak grupnog turizma, očekuje se da će turistička suradnja između Finske i Kine postati aktivnija, pružajući više mogućnosti za međusobne posjete i unaprjeđujući međusobno razumijevanje i kulturnu razmjenu između dviju nacija.

Kako bi privukli više kineskih turista, Visit Finland planira povećati vidljivost turističkih atrakcija zemlje na društvenim mrežama i promovirati suradnju između finskih putničkih agencija i kineskih turističkih trgovinskih partnera putem organiziranih događaja i izložbi.

Visit Finland dio je Business Finland, službene vladine agencije za promicanje trgovine i ulaganja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)