Promotivni događaj za Kineski kantonski sajam održan u Istanbulu u Turskoj

Turski poslovni čelnici u Istanbulu upoznati su s nadolazećim kineskim sajmom uvoza i izvoza, poznatijim kao kantonski sajam, tijekom događaja u ponedjeljak.

Skupu u organizaciji Gospodarske komore Istanbula (ITO) nazočili su Chu Shijia, generalni direktor Kineskog vanjskotrgovinskog centra i Wei Xiaodong, generalni konzul Kine u Istanbulu.

Chu, koji vodi vladino tijelo koje je odgovorno za održavanje i promicanje kantonalnog sajma, rekao je da je sajam jedan od najvažnijih trgovinskih događaja u Kini i da je godinama privlačio globalnu publiku.

Chu je također istaknuo da će se ovogodišnji sajam usredotočiti na zelene i niskougljične, pametne i inovativne proizvode.

Sa svoje strane, kineski generalni konzul istaknuo je povijesnu ulogu sajma u promicanju trgovine između Turske i Kine dok je istovremeno unapređivao prijateljstvo između dviju zemalja od njegova osnutka 1957. godine.

Ahmet Ozer, potpredsjednik Upravnog odbora ITO-a, istaknuo je da svake godine na Kantonskom sajmu sudjeluje oko 150 turskih kompanija, dodajući da je cilj da se ta brojka u skoroj budućnosti poveća na 250.

“Istanbulska gospodarska komora uvijek je spremna pružiti potrebnu podršku kako bi doprinijela povećanju trgovinskih i poslovnih odnosa između naših zemalja”, rekao je Ozer.

ITO, sa 700.000 članova, ubraja se među najveće gospodarske komore u Turskoj.
Izdanje Canton Faira, 134-to po redu trebalo bi započeti 15. listopada u Guangzhouu, u južnoj Kini. Sajamska online platforma nudit će usluge za izlagače i kupce do zatvaranja sajma 4. studenog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)