Kina počinje s redovitim uvozom kenijskih inćuna

Pošiljka od 52 tone kenijskih inćuna stigla je u središnju kinesku pokrajinu Hunan u srijedu, označavajući početak redovnog, velikog uvoza male ribe iz te istočnoafričke zemlje u Kinu.

Osušeni inćuni primljeni su u gradu Yueyangu nakon jednomjesečnog putovanja preko oceana i rijeke Yangtze, priopćila je carina Changsha, koja je provela karantenu i carinjenje ribe.

Kina je počela uvoziti inćune iz Kenije u lipnju sa serijom od 315 kg koja je poletjela u Hunan. Kenijski dužnosnici pozdravili su povijesnu pošiljku zbog ubrizgavanja svježe vitalnosti u lokalno plavo gospodarstvo.

Jinzai Food Group, tvrtka za proizvodnju grickalica sa sjedištem u Hunanu, koja je kupila inćune, rekla je da će se od ribe u njihovoj tvornici napraviti popularna grickalica s okusom Hunana. Tvrtka je izgradila tvornicu u Keniji za preradu, sušenje i pakiranje inćuna prije nego što krenu na kinesko tržište.

Carina Changsha priopćila je da aktivno provodi kinesku inicijativu izgradnje “zelenog kanala” za uvoz poljoprivrednih proizvoda i hrane iz Afrike te je poduzela više mjera za povećanje učinkovitosti carinjenja.

Hunan je jedna od najaktivnijih pokrajina u smislu gospodarskih i trgovinskih veza s Afrikom i pionir u kinesko-afričkoj suradnji. Trgovinska razmjena pokrajine s Afrikom dosegnula je 34,69 milijardi juana (4,82 milijarde američkih dolara), što je godišnji porast od 18 posto, u prvih sedam mjeseci ove godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)