Kineske i engleske stranice o B&R poljoprivrednoj suradnji pokrenute na portalu Pojas i put

Forum o poljoprivrednoj suradnji i razvoju Pojasa i puta 2023. održan je u Pekingu 21. rujna. S temom “Pojas i put poljoprivredna suradnja za rast i prosperitet”, službeno su pokrenute kineske i engleske web stranice s posebnom pokrivenošću za poljoprivrednu suradnju Pojasa i puta na portalu Pojas i put.

Cilj dvojezičnih stranica je olakšati protok informacija o poljoprivrednoj suradnji između Kine i partnera Pojasa i puta te izgraditi platformu za udruživanje resursa za međunarodnu poljoprivrednu suradnju. Obje stranice sastoje se od sedam odjeljaka: Fokus, Forum, Projekti, Slučajevi, Uvidi, Video zapisi i Fotografije, s fokusom na poboljšanje mogućnosti u smislu međunarodne komunikacije. Među tim odjeljcima, Projekti predstavljaju informacije o ključnim poljoprivrednim projektima, a Slučajevi se fokusiraju na tipične slučajeve poljoprivredne suradnje Pojasa i puta.

Poljoprivreda je gospodarska grana stup i prva i najvažnija stvar za dobrobit ljudi. To je također mjesto gdje Kina i njezini partneri Pojasa i puta imaju veliki potencijal za suradnju. Tijekom proteklog desetljeća od prijedloga Inicijative Pojas i put (BRI), Kina je surađivala s partnerima Pojasa i puta u koordinaciji poljoprivredne politike i postigla je plodonosne rezultate.

Kao autoritativna platforma za objavu vijesti, tumačenje politike, informacijsku uslugu i međunarodnu razmjenu za zajednički doprinos BRI-ju, portal Pojas i put i dalje će se usredotočiti na žarišta pitanja poljoprivredne suradnje u okviru BRI-ja i istraživati putove održivog razvoja na ovom polju, navodi odgovorna osoba Portala.

Događaj održava Odjel za međunarodnu suradnju s Ministarstvom poljoprivrede i ruralnih poslova (MARA) zajedno s Kineskom službom za ekonomske informacije (CEIS) i Poljoprivrednom bankom Kine (ABC), pod vodstvom MARA-e i novinske agencije Xinhua. Organizatori foruma su Centar za vanjsku gospodarsku suradnju, MARA i Kinesko društvo za inozemno poljoprivredno gospodarstvo. Velik broj vladinih dužnosnika, poljoprivrednih stručnjaka, poslovnih predstavnika i novinara iz više od 20 zemalja sudionica Pojasa i puta nazočio je događaju i podijelio svoja zapažanja. (Uredio Yang Linlin sa Xinhua Silk Road, linlinyanglyn@163.com)

Kineska stranica o poljoprivrednoj suradnji na portalu Pojas i put:

https://www.yidaiyilu.gov.cn/z/230901/index.shtml

Stranica na engleskom jeziku o poljoprivrednoj suradnji na portalu Pojas i put:

https://eng.yidaiyilu.gov.cn/z/230901/BeltandRoadAgriculturalCooperation2.shtml#g1001135=1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)