Kineski Hainan Airlines izvijestio je o velikom broju prijevoza putnika u prvom polugodištu

Hainan Airlines Holding Co., Ltd. (Hainan Airlines), jedan od najvećih kineskih zračnih prijevoznika, zabilježio je nagli porast putničkog prometa u prvih šest mjeseci ove godine, prema polugodišnjem izvješću tvrtke.

U prvih šest mjeseci 2023. Hainan Airlines prevezao je 28,46 milijuna putnika, što je značajan porast od 173,9 posto u odnosu na prethodnu godinu. Tvrtka je također zabilježila rast ukupnog prometnog prometa od 133,38 posto na godišnjoj razini na 4,62 milijarde tona-kilometara, pokazuju podaci Hainan Airlinesa.

Izvješće također otkriva da su operativni prihodi tvrtke bili preko 27,63 milijarde juana (oko 3,85 milijardi američkih dolara) u prvoj polovici godine. Isključujući utjecaj gubitka tečajnih razlika, Hainan Airlines je rekao da je u tom razdoblju ostvario profitabilnost.

Zračni prijevoznik također je izvijestio o značajnom oporavku svojih međunarodnih ruta, a ključni operativni podaci bilježe značajan rast. Njegov obujam putničkog prijevoza skočio je za 2.280,23 posto na godišnjoj razini, a prihodi od putničkih kilometara porasli su za 1.475,05 posto na godišnjoj razini.

Od 30. kolovoza, Hainan Airlines je ove godine upravljao preko 100 regionalnih i međunarodnih linija, uključujući letove za 31 strani grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)