Pilot FTZ u kineskom Guangxiju potiče vanjsku trgovinu

U srpnju je kineska (Guangxi) Pilot zona slobodne trgovine (FTZ) zabilježila ukupno 858 milijardi juana (oko 120 milijardi američkih dolara) uvoza i izvoza od svoje uspostave u kolovozu 2019., rekle su lokalne vlasti u četvrtak.

Vanjska trgovina kojom je upravljao pilot FTZ iznosila je 37,4 posto ukupne zabilježene u južnokineskoj autonomnoj regiji Guangxi Zhuang tijekom tog razdoblja, navodi se na konferenciji za novinare.

Tijekom tog razdoblja, pilot FTZ također je objavio akumuliranu stvarnu upotrebu stranog kapitala koja premašuje 1,47 milijardi američkih dolara, što čini 36,8 posto ukupnog Guangxija.

Pilot FTZ doživio je porast bruto industrijske proizvodnje poduzeća iznad naznačene veličine s 55,85 milijardi juana u 2020. na prošlogodišnjih 100,55 milijardi juana, s prosječnim godišnjim rastom od 34,2 posto.

Od uspostave prvog pilot FTZ-a u Šangaju 2013. godine, Kina je uspostavila ukupno 21 FTZ i luku slobodne trgovine Hainan. Od obalnih područja do središnjih unutarnjih regija i pograničnih pokrajina, FTZ-ovi su postali pokretači koraka za visoko standardne reforme i nastojanja za otvaranje zemlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)