Nadolazeći sajam usluga u Kini s fokusom na inovativne teme u trgovini

Predstojeći kineski međunarodni sajam trgovine uslugama (CIFTIS) pružit će solidnu platformu za uvođenje nekih inovativnih projekata za poticanje visokokvalitetne međunarodne trgovine, rekao je jedan turski učenjak.

Selcuk Colakoglu, direktor Turskog centra za azijsko-pacifičke studije sa sjedištem u Ankari, nedavno je za Xinhuu rekao da će CIFTIS pomoći u oblikovanju budućnosti nekoliko industrija, uključujući ugljičnu neutralnost, umjetnu inteligenciju (AI) i metaverzum.

“Za održivi razvoj, zeleni razvoj je postao vrlo važan, tako da se sajam također fokusira na zeleni razvoj za stvaranje nulte emisije ugljika posebno za proizvodnju”, rekao je Colakoglu. “U tom smislu, glavna agenda sajma o zelenom razvoju također je važna za stvaranje održivijeg razvoja u globalnom gospodarstvu općenito.”

Očekuje se da će se CIFTIS također usredotočiti na nove razvoje u umjetnoj inteligenciji i metaverzumu i njihovu integraciju u različite sektore, rekao je Colakoglu.

AI je postala glavna tema gospodarskih aktivnosti jer je stvorila mnoga nova kreativna polja za proizvodnju ili trgovinu sa sve većom popularnošću, rekao je, dodajući da je AI vrlo pravodoban fokus sajma u smislu rastućeg trenda u globalnom gospodarstvu.

Stručnjak je također rekao da je Kina dala ogroman doprinos oporavku globalnog gospodarstva i njegovom razvoju nakon pandemije.

“Posebno, Kina se također transformirala kako bi postigla više visokotehnoloških kapaciteta, veću proizvodnju kapaciteta s dodanom vrijednošću i trgovinu”, rekao je.

“Kina posljednjih godina pridaje veću važnost razvoju visokokvalitetnog razvoja koji se više fokusira na industrije visoke tehnologije, zeleni razvoj i više proizvodnje povezane s umjetnom inteligencijom”, rekao je Colakoglu.

Ova kretanja u kineskom gospodarstvu i njihovi odrazi na međunarodnu trgovinu sugeriraju da će svijet dobiti više trgovine visoke vrijednosti u nadolazećim godinama, rekao je.

Ove godine CIFTIS, jedan od najvećih i najopsežnijih svjetskih sajmova trgovine uslugama, trebao bi se održati u Pekingu od 2. do 6. rujna.

Uz temu “Otvorenost vodi razvoj, suradnja stvara budućnost u kojoj svi pobjeđuju”, očekuje se da će CIFTIS 2023 ugostiti 202 različita događaja, uključujući forume, pregovore i summite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)