Baidu izbacuje uslugu AI chatbota za javnost

Kineski online pretraživački div Baidu Inc. u četvrtak je široj javnosti predstavio svoju chatbot uslugu umjetne inteligencije (AI) ERNIE Bot.

Usluzi se može pristupiti iz raznih aplikacija trgovina i putem službene web stranice. Uz ERNIE Bot, Baidu je također spreman za lansiranje paketa novih AI-nativnih aplikacija, koje iskorištavaju mogućnosti generativne AI-je.

Predsjednik i glavni izvršni direktor Baidua, Robin Li, rekao je da će Baidu prikupljati goleme vrijedne povratne informacije ljudi iz stvarnog svijeta ako ERNIE Bot učini dostupnim stotinama milijuna korisnika interneta.

Ovo ne samo da će pomoći u poboljšanju Baiduovog temeljnog modela, već će također iterirati ERNIE Bot puno bržim tempom, što će u konačnici dovesti do vrhunskog korisničkog iskustva, primijetio je Li.

AI Chatbotovi, kao što su ERNIE Bot i ChatGPT, treniraju se na ogromnoj količini podataka s interneta s ciljem generiranja ljudskih odgovora na pitanja i upite prirodnog jezika.

ERNIE Bot nadovezuje se na temeljni model Baidu ERNIE, koji je prvi put pokrenut 2019. Tijekom proteklog desetljeća Baidu je uložio više od 140 milijardi juana (oko 19,5 milijardi američkih dolara) u istraživanje i razvoj, prema podacima tvrtke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)