BRI zemlje nastavljaju promicati veze među ljudima

Zemlje sudionice nastavit će promicati međuljudske veze kroz suradnju u okviru Inicijative Pojas i put (BRI), stoji u bijeloj knjizi koju je u utorak objavio Ured za informiranje Državnog vijeća Kine.

U bijeloj knjizi, pod naslovom “Inicijativa Pojas i put: ključni stup globalne zajednice zajedničke budućnosti”, navodi se da je kako se njezin opseg širi, BRI postao najveća svjetska platforma za međunarodnu suradnju, s najširom pokrivenošću.

Veze među ljudima društveni su temelji BRI suradnje, navodi se u dokumentu. Zemlje sudionice su prenijele i nastavile dalje duh prijateljske suradnje drevnog Puta svile, surađivale u razmjenama u kulturi, turizmu, obrazovanju, medijima i akademskoj zajednici te promicale međusobno učenje među civilizacijama i kulturnu integraciju i inovacije.

Bogata je i šarolika suradnja na području kulture i turizma, navodi se u bijeloj knjizi. Do kraja lipnja 2023. Kina je potpisala dokumente o kulturnoj i turističkoj suradnji sa 144 zemlje.

Obrazovne razmjene i suradnja su opsežne i duboke, navodi se u Bijeloj knjizi. Kina je objavila Obrazovni akcijski plan za inicijativu Pojas i put kako bi promicala međunarodne obrazovne razmjene i suradnju. Do kraja lipnja 2023. Kina je potpisala sporazume s 45 zemalja sudionica o međusobnom priznavanju diploma visokog obrazovanja.

Suradnja medija i think tankova dala je plodne rezultate, navodi se. Zemlje BRI-a šest su puta uspješno održale Forum medijske suradnje o Pojasu i putu i uspostavile Medijsku zajednicu Pojas i put.

Gradovi iz više od 60 drugih BRI zemalja formirali su više od 1000 parova prijateljskih gradova sa svojim kineskim kolegama. Ukupno 352 nevladine organizacije iz 72 zemlje i regije formirale su Mrežu suradnje nevladinih organizacija Puta svile, provode preko 500 projekata i razne druge aktivnosti, te postaju važna platforma za razmjenu i suradnju između nevladinih organizacija u BRI zemljama.

Koristeći svoje snage, zemlje sudionice nastavile su širiti BRI suradnju na nova polja i stvorile inovativne modele suradnje, postižući veliki napredak u izgradnji zdravog, zelenog, digitalnog i inovativnog Puta svile i daljnjem širenju prostora za međunarodnu suradnju, navodi bijela. papir.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)