Henan u središnjoj Kini lansira svoju prvu stanicu za punjenje električnih vozila s mobilnim uređajem za pohranu podataka

Pokazna stanica za punjenje električnih vozila s mobilnim uređajem za pohranu podataka puštena je u rad u okrugu Ruzhou u Pingdingshanu, gradu u središnjoj kineskoj provinciji Henan, krajem rujna. Ovo je prvi put da pokrajina opremi javnu punionicu za EV s mobilnim uređajem za pohranu u jednoj županiji.

Stanica, u koju je uložila tvrtka State Grid Henan Electric Power Company s više od 6,3 milijuna juana, izgradila je jedan vod od 10 kV, tri transformatora od 630 kVA i 15 stupova za punjenje, koji bi mogli pružiti uslugu punjenja za 30 električnih vozila u isto vrijeme. Ova punionica također je opremljena jednim vozilom za pohranu energije od 460kWh, koje može puniti 10 vozila za 30 minuta.

Posljednjih godina Henan Electric Power kontinuirano proširuje svoje usluge punjenja električnih vozila i zamjene baterija kako bi bolje pomogao niskougljičnu transformaciju Henana i zeleni razvoj. Trenutačno 107 okruga u pokrajini ima svoje objekte za punjenje, a sva uslužna područja duž autocesta u pokrajini također mogu pružiti usluge punjenja električnih vozila.

Od početka ove godine tvrtka je uložila oko 200 milijuna juana u izgradnju stanica za punjenje. Do kraja rujna završeno je ukupno 120 novih punionica i projekti proširenja uz autoceste. Također je u srpnju pustio u rad jednu stanicu za punjenje teških kamiona.

Trenutačno elektroenergetska tvrtka provodi projekte proširenja na 17 gradskih javnih punionica za električna vozila i izgradnju 5 pokaznih stanica na županijskoj razini, a sve bi trebale biti dovršene i puštene u rad do kraja studenog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)