Međunarodna suradnja u TCM-u dobiva na zamahu pod BRI-jem

Međunarodna suradnja koja uključuje tradicionalnu kinesku medicinu (TCM) u okviru Inicijative Pojas i put (BRI) kontinuirano raste. Prema službenim podacima, TCM je uveden u 196 zemalja i regija, postavši bitan dio međunarodne suradnje Kine.

Tijekom prošlog desetljeća, Kina je uspostavila 30 inozemnih TCM centara u zemljama Pojasa i puta i obučila više od 1000 TCM stručnjaka u tim zemljama. TKM tretmane koristi više od jedne trećine svjetske populacije.

Yu Yanhong, ravnatelj Nacionalne uprave tradicionalne kineske medicine, naglasio je da je TCM odigrao ključnu ulogu u razvoju Zdravstvenog puta svile.

Moin Ul Haque, veleposlanik Pakistana u Kini, rekao je da se prodaja TCM proizvoda u Pakistanu višestruko povećala tijekom godina. Suradnja u TCM-u nije samo medicinska tehnologija, ona također uključuje kulturnu razmjenu, razmjenu među ljudima i međusobno razumijevanje, dodao je Haque.

Kineska TCM poduzeća također aktivno istražuju prekomorska tržišta u zemljama Pojasa i puta.

Lin Zhihui, predsjednik Zhangzhou Pien Tze Huang Pharmaceutical Co., Ltd., otkrio je da je tvrtka aktivno proširila svoje inozemne operacije i promovirala širenje TCM kulture, unaprjeđujući internacionalizaciju brenda i povećavajući prisutnost svojih proizvoda u inozemstvu. Godine 2022. prihod Pien Tze Huanga u inozemstvu dosegao je preko 400 milijuna juana (oko 55 milijuna američkih dolara).

Prema Xu Liju, predsjedniku China Natural Resources Industrial Group Co., Ltd., kako bi uvela inovacije u TCM, tvrtka je prikupila potrebe zemalja Pojasa i puta i usvojila suvremene biotehnološke metode.

Sun Changsheng, predsjednik Zhejiang BioAsia Pharmaceutical Company, Ltd., rekao je da je tvrtka transformirala medicinske materijale putem biološke fermentacije u čvrstom stanju kako bi eliminirala izvorni oblik insekata i postigla standardizaciju. “Naši proizvodi sada su dobrodošli na europskom tržištu”, dodao je Sun.

Farmaceutski div Beijing Tong Ren Tang Chinese Medicine Co., Ltd. uspostavio je preko 160 prodajnih mjesta TCM usluga u 28 zemalja i regija. Prema Wang Pingguiju, predsjedniku tvrtke, planira povećati svoja inozemna ulaganja osnivanjem TCM bolnica, lanaca klinika i zdravstvenih ustanova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)