Druga BREIP konferencija održana u Šangaju u srijedu za izgradnju mosta za globalnu ekonomsku informacijsku povezanost

Druga konferencija Partnerstva za ekonomske informacije Pojasa i puta i Konferencija poduzetnika u Šangaju za visokokvalitetni razvoj Pojasa i puta 2023. započela je u srijedu u Šangaju.

Predstavnici iz 23 zemlje i regije sudjelovali su na konferenciji kako bi zajednički raspravljali o novim razvojnim mogućnostima Ekonomskog informacijskog partnerstva Pojasa i puta (BREIP) i razmijenili mišljenja o potencijalnim poljima i trendovima suradnje kako bi se bolje doprinijelo visokokvalitetnom razvoju Pojasa. i Inicijativa za ceste (BRI).

Ove godine obilježava se 10. godišnjica BRI-a. Tijekom godina BRI je postao široko prihvaćeno globalno javno dobro i platforma za međunarodnu suradnju.

Kako bi bolje služio BRI-ju, BREIP je pokrenula novinska agencija Xinhua u lipnju 2019. da bi se razbile informacijske barijere i promicala povezanost globalnih ekonomskih informacija.

Trenutačno se BREIP-u kao članovi pridružilo oko 56 svjetski poznatih novinskih agencija, organizacija za informiranje, istraživačkih instituta i poslovnih udruženja iz 37 zemalja i regija.

BREIP je uvijek bio važan izvor za Institut Pojas i put u Švedskoj (BRIX) za dobivanje informacija i znanja u vezi s BRI-jem, rekao je Hussein Askary, potpredsjednik BRIX-a.

U okviru suradnje Jug-Jug, ljudi iz svih zemalja grade dublje i šire veze u kulturnoj i informacijskoj razmjeni, rekla je Maria Bernarda Llorente, predsjednica Agencia Télam.

BRI ima za cilj jačanje gospodarskih veza između različitih zemalja i regija, promicanje razvoja njihove infrastrukture i jačanje njihovih trgovinskih odnosa, rekao je Serik Korzhumbayev, glavni urednik novina Delovoy Kazakhstan, dodajući da BREIP igra ključnu ulogu u postizanju tih ciljeva kroz razmjena ekonomskih informacija.

Anđelko Utješanović, dopisnik novinske agencije Tanjug, istaknuo je kako je svijet dramatično promijenjen u proteklom desetljeću, međunarodna suradnja sada potrebnija nego ikad.

Osim toga, na konferenciji je objavljen niz najnovijih postignuća u izgradnji Pojasa i puta, uključujući inauguraciju ureda za vezu BREIP u Šangaju, mini-program za pružanje poslova vezanih uz ulaganja i trgovinu, informacije o tržištu, korporativnu obuku, pravo i drugo usluge za tvrtke, kao i program promicanja bilateralne i multilateralne suradnje članica BREIP-a.

Tijekom protekle četiri godine uspostavljeni su mehanizmi multilateralne suradnje BREIP-a, uključujući rubriku “Dvojezične informacije o Putu svile Xinhua” koju su pokrenuli novinska agencija Xinhua i Chinese Times (Laos), sljedeći summit koji suorganiziraju novinska agencija Xinhua i New Zelandska NEXT federacija itd.

U budućnosti će BREIP nastaviti služiti kao most za širenje globalnog “kruga prijatelja”, promicati globalnu ekonomsku informacijsku povezanost i doprinositi visokokvalitetnom razvoju BRI-ja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)