Kina će dodatno optimizirati shemu povezivanja prekograničnog upravljanja bogatstvom u GBA

Kineska nacionalna financijska regulatorna tijela i lokalna financijska regulatorna tijela u posebnim administrativnim regijama Hong Konga i Macaa odlučila su dodatno optimizirati pilot prekogranični program povezivanja upravljanja bogatstvom u Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area (GBA), izvijestio je Xinhua Finance.

Regulatori, uključujući Kinesku središnju banku, Nacionalnu upravu za financijsku regulaciju, Kinesku regulatornu komisiju za vrijednosne papire, Državnu upravu za devizne tečajeve, Monetarnu upravu Hong Konga, Komisiju za vrijednosne papire i ročnice i Monetarnu upravu Macaa, poduzeli su korak za poticanje financijskih suradnji i integrirani gospodarski razvoj između Guangdonga i dviju posebnih administrativnih regija.

Prekogranično povezivanje upravljanja imovinom u GBA je pilot shema pokrenuta 10. rujna 2021. i sadrži južno i sjeverno povezivanje. Stanovnicima u Guangdongu omogućuje kupnju kvalificiranih investicijskih proizvoda koje prodaju banke u Hong Kongu i Macau, a stanovnicima Hong Konga i Macaa kupnju kvalificiranih investicijskih proizvoda koje nude banke u devet GBA gradova u Guangdongu.

Navodeći pet ključnih aspekata, financijski regulatori obećali su optimizirati zahtjeve praga za ulagače kako bi podržali više stanovnika u GBA-u da sudjeluju u pilot shemi i povećali opseg institucionalnih sudionika dodavanjem kvalificiranih tvrtki za vrijednosne papire u kvalificirane sudionike za shemu za pružanje pojedinačnih klijenata s investicijskim proizvodima i povezanim uslugama u sklopu veze prema jugu i sjeveru.

Kako bi bolje zadovoljili diverzificiranu investicijsku potražnju stanovnika GBA, namjeravali su proširiti opseg kvalificiranih investicijskih proizvoda i na odgovarajući način poboljšati osobne investicijske kvote.

Štoviše, promotivni i prodajni aranžmani bit će poboljšani kako bi se financijske institucije vodile u pružanju kvalitetnih financijskih usluga za stanovnike GBA.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)