Aktivnosti na temu kineske kulture čaja započele su u Singapuru

Aktivnost pod nazivom “Čaj za harmoniju Yaji kulturni salon” održana je nedavno u Singapuru kako bi se proslavio “Međunarodni dan čaja”.

Aktivnosti su privukle više od 300 gostiju u Singapuru kako bi doživjeli tradicionalnu čajnu kulturu istočne Kine Jiangsu i opušteni život na vidljiv, opipljiv i osjetljiv način, te je promovirala suradnju između Jiangsua i Singapura u kulturi i turizmu.

Prema Yao Wenzhongu, visokom službeniku Odsjeka za kulturu i turizam provincije Jiangsu, tradicionalne kineske tehnike pravljenja čaja uspješno su uključene na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva prošle godine, od kojih su tri dolazile iz Jiangsua, a to su tehnika Yuhua čaja, tehnika Biluochun čaja i tehnika Fuchun čajnog deserta.

Xiao Jianghua, direktor Kineskog kulturnog centra (Singapur) i Kineskog nacionalnog turističkog ureda u Singapuru, rekao je da je Ministarstvo kulture i turizma Kine pokrenulo “Čaj za harmoniju Yaji kulturni salon” širom svijeta od svibnja. Kineski kulturni centar (Singapur) održat će niz takvih događaja unutar 10 dana u različitim oblicima, kako bi prenijeli ljepotu čaja na više singapurskih prijatelja.

Tijekom aktivnosti, mladi pisac iz Jiangsua održao je predavanje o čajnoj kulturi, a majstor čaja predstavio je izvedbu umjetnosti čaja.

Osim toga, postavljene su i izložbeni prostori za izradu Fuchun čajnog deserta i Yixing ljubičastih čajnika od gline.

Aktivnost su sponzorirali Ministarstvo kulture i turizma Kine i Kineska ambasada u Singapuru, a organiyirali Kineska međunarodna kulturna asocijacija, Kineski kulturni centar (Singapur) i Odsjek za kulturu i turizam provincije Jiangsu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)