Kineska banka otvara novu poslovnicu u saudijskom gradu Jeddah

Industrijska i komercijalna banka Kine (ICBC) u utorak je otvorila novu poslovnicu u saudijskom gradu Jeddah.

To je objavljeno na poslovnom sastanku održanom u saudijskoj prijestolnici Rijadu o promoviranju upotrebe kineske valute RMB. Na događaju je prisustvovalo više od 150 ljudi, uključujući Chena Siqinga, predsjednika ICBC-a, Yina Lijuna, otpravnika poslova Kineske ambasade u Saudijskoj Arabiji, i Wanga Qimina, generalnog konzula Kineskog konzulata u Jeddahu.

Chen je pohvalio produbljivanje pragmatične suradnje između Kine i Saudijske Arabije u različitim područjima koja donose opipljive koristi narodu obje zemlje.

Kao najveća svjetska komercijalna banka i najveći pružatelj usluga RMB-a, ICBC će otvaranje poslovnice u Jeddahu iskoristiti kao priliku za kontinuirano obogaćivanje kvalitetne financijske ponude, implementaciju važnog konsenzusa dviju državnih vrhova s praktičnim akcijama i pružanje visokokvalitetnih financijskih usluga, dodao je.

Yin je rekao da sve bliža gospodarska i trgovinska suradnja između Kine i Saudijske Arabije stvara veliki potencijal za razvoj RMB naselja i investicija.

ICBC Riyadh Branch potpisao je u utorak memorandum o razumijevanju o suradnji sa Saudijskim nacionalnim centrom za privatizaciju i PPP te potpisao sporazum o suradnji na poslovima s RMB-om sa Saudijskom grupom Ajlan & Bros Holding.

Kako su Kina i Saudijska Arabija u posljednjih nekoliko godina dodatno ojačale svoje sveobuhvatno strateško partnerstvo, bilateralna trgovina dostigla je rekordnih 116 milijardi američkih dolara u 2022. godini, što u potpunosti pokazuje vitalnost i energiju gospodarske i trgovinske suradnje između dvije strane.

ICBC je prva kineska banka koja je ušla na tržište Bliskog istoka, s institucijama uspostavljenim u četiri zemlje, odnosno Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru i Kuvajtu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)