GDI koji je pokrenula Kina vidi dobru implementaciju

Inicijativa za globalni razvoj (GDI) koju je pokrenula Kina 2021. trenutačno se dobro provodi, s nizom relevantnih projekata koji daju opipljive rezultate, navodi se u izvješću objavljenom u utorak.

Izvješće o napretku Inicijative za globalni razvoj, koje je sastavio Centar za međunarodno znanje o razvoju, opisalo je velike napore u provedbi GDI-ja kao i njegova postignuća.

Prema izvješću, polovica od 32 konkretne radnje predložene na popisu Isporučivih rezultata Dijaloga na visokoj razini o globalnom razvoju, koji je objavljen u lipnju 2022., ostvarena je ili je dala prve rezultate.

U izvješću se također navodi da je od 50 projekata praktične suradnje uključenih u prvi popis skupa projekata GDI objavljen u rujnu 2022. više od 10 dovršeno, dok ostali bilježe stabilan napredak.

U više od godinu dana, GDI je učinkovito ujedinio globalni konsenzus o olakšavanju razvoja, navodi se u izvješću. Bavi se globalnim izazovima i zadovoljava potrebe za razvojem zemalja u razvoju diljem svijeta te daje poticaj ostvarenju ciljeva održivog razvoja do 2030. godine.

Što se tiče daljnje provedbe GDI-ja, izvješće predlaže nastavak izgradnje konsenzusa o razvoju, poboljšanje raspodjele resursa, jačanje suradnje usmjerene na rezultate i unaprjeđenje razvoja uz pomoć znanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)