Okusi Festivala zmajevih čamaca

Tijekom Festivala zmajevih čamaca, tradicionalnog kineskog festivala koji se slavi u cijelom svijetu, možete probati razna jela. Evo nekoliko primjera jela koja se često jedu u ovo vrijeme:

Zongzi. To je tradicionalno jelo koje se sastoji od ljepljive riže punjene mesom, orašastim plodovima, komadićima jaja ili adzuki grahom. Nadjev se zamota u bambusovo lišće i kuha, te nastaje ukusan i zasitan međuobrok.

Jiaozi. To je vrsta okruglica koje se kuhaju na pari ili prže. Mogu se puniti raznim sastojcima, poput mesa, povrća ili gljiva.

Xiaolongbao. To su okruglice kuhane na pari koje kada se otvore puste aromatičnu juhu. Pune se mesom, a tijesto im je nježno i tanko.

Njam Cha. To je tradicionalni kineski doručak ili kasni doručak koji sadrži različita jela kuhana na pari i pržena jela kao što su har gow (knedle od škampa), siu mai (knedle od svinjetine) i cha siu bao (pečena svinjska peciva).

Mi xian. To je vrsta kineskih rezanaca napravljenih od riže. Poslužuje se uz razne priloge poput mesa, povrća, soja umaka i začina.

Vruci lonac. Ovo je popularno jelo tijekom Festivala zmajevih čamaca. Sastoji se od kuhanja različitih sastojaka, poput mesa, povrća ili plodova mora, u vrućoj juhi u loncu koji stoji na stolu. To je društveno iskustvo u kojem svi sudionici imaju vlastite lonce juhe i dodaju sastojke po svom ukusu.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni voće, posebno zmajevo voće. To je voće jedinstvenog izgleda, crveno-ljubičaste kore i sočne, slatke unutrašnjosti.

Imajte na umu da je kineska kuhinja vrlo raznolika i ovisno o regiji u kojoj se slavi festival, mogu postojati razlike u lokalnim kulinarskim tradicijama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)