China-South Asia Expo važna platforma za gospodarsku i trgovinsku suradnju

Kinesko-južna azijska izložba postala je važna platforma za gospodarsku i trgovinsku suradnju između Kine i južnoazijskih zemalja, rekao je u utorak zamjenik ministra trgovine Li Fei.

Ovogodišnji sajam trebao bi se održati od 16. do 20. kolovoza u Kunmingu, jugozapadnoj kineskoj provinciji Yunnan. Nadolazeća izložba, sedma od 2013., ove će se godine održati u potpunosti izvan mreže, rekao je Li na konferenciji za novinare.

Godišnji obujam trgovine između Kine i zemalja Južne Azije iznosio je ispod 100 milijardi američkih dolara prije deset godina, ali ta se brojka prošle godine približila 200 milijardi dolara, što predstavlja prosječni godišnji porast od 8,3 posto, rekao je Li.

Kina je postala najveći trgovinski partner zemalja kao što su Pakistan, Bangladeš i Maldivi, istaknuo je.

Više od 60 zemalja i regija do sada je izrazilo namjeru sudjelovanja na izložbi, a očekuje se da će gotovo 1000 poduzeća prisustvovati događaju. Izložba će također ugostiti osam foruma, uključujući četvrti Forum o suradnji Kine i Južne Azije, te tri druge aktivnosti, uključujući ceremoniju potpisivanja projekata suradnje.

Ovogodišnji expo sadržavat će prvi festival čaja u Južnoj Aziji koji će promovirati proizvode i kulturu čaja te digitalnu platformu koja omogućuje online konferencije, poslovne rasprave i potpisivanje ugovora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)