Pingjiang Road – dašak starine

Pingjiang Road je povijesna kineska ulica koja datira iz dinastije Južni Song.

S poviješću dužom od 2500 godina, Pingjiang je nekoć bio glavna cesta drevnog istočnog grada Suzhoua. Ova se cesta može vidjeti na karti Suzhoua za vrijeme dinastije Južni Song (1127.-1279.). Vlada je osigurala i rekonstruirala stare zgrade i sokake prema njihovom nekadašnjem izgledu i strukturi “vode koja teče po ulicama i uličicama”.

Sa svojom dobro očuvanom arhitekturom, Pingjiang Road je oličenje drevnog Suzhoua. Šetnja ovom jedinstvenom ulicom omogućuje vam da upoznate svakodnevni život ljudi koji su živjeli prije nekoliko stoljeća. Šarmantna i iznenađujuća i danju i noću, s ukusnom domaćom hranom, uličnim zanatima i nasmijanim mještanima, ulica je veliko iskustvo i nezaboravna atrakcija.

Smještena uz istoimenu rijeku, Pingjiang Road proteže se 1606 metara od sjevera prema jugu. U južnom dijelu s jedne strane nalaze se trgovine, restorani s okusima raznih zemalja i kafići, a s druge strane je rijeka. Postoji sedamnaest kamenih mostova preko rijeke Pingjiang, a većina njih još uvijek izgleda kao prije više stotina godina. Svaki od njih ima drugačiju priču i karakteristične skulpture ograda mosta. Zahvaljujući mostovima, možete doći do mnogih drugih povijesnih ulica sa svojom poviješću i legendama. Sjeverni dio Pingjiang Roada okružen je zgradama s obje strane.

Svi okusi Suzhoua

Pingjiang Road poznata je ne samo po svojoj dugoj povijesti, već i po hrani koja može ubrzati kucanje srca mnogih gurmana.

Hrana na cesti Pingjiang usko je povezana s drevnom kulturom hrane Suzhoua.

Najpoznatija po jelima od povrća i ribe, kuhinja Suzhoua naglašava svježe, suptilno slatke okuse i izvrsnu prezentaciju. Obično sadrži slatkovodnu ribu, osobito jegulje i šarane, koji se kuhaju na pari. Tradicionalna hrana uključuje mandarine, bijelu ribu kuhanu na pari, vodeni disk s pahuljicama od jaja, mjesečeve kolače, Fengzhen rezance, Aozao rezance, sjemene euryale, proljetne rolice s okusom ribe, youtunjinjiao (pržena peciva kuhana na pari), šećernu kašu, Jiuniang kolač i mnoge druge.

Neka od jela pripremaju mještani na uličnim štandovima, u narodnim nošnjama. Također su popularni: kolač od osmantusa, juha od kuglica od fermentirane ljepljive riže ili kolač od ljepljive riže u bambusovoj cijevi. U malim trgovinama posjetitelje mame slasnim zalogajima kao što su Pan Fried Pork Bun i razni suhomesnati proizvodi.

Turisti će dugo pamtiti okus cherry svinjetine, polagano kuhane nekoliko sati, poslužene sa začinjenim kikirikijem i svježim sirom, Suzhou rezancima, lotosom, vodenim kestenima, mahunama prženim s mladim lukom, konzerviranom senfom. Nađimo se na Pingjiang Roadu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)