Xinhua Dingxiang Flange indeks cijena službeno objavljen u sjevernokineskoj provinciji Shanxi

Xinhua Index tim novinske agencije Xinhua nedavno je pokrenuo “Xinhua·Dingxiang Flange Index Price Index” u okrugu Dingxiang, sjevernokineskoj provinciji Shanxi.

Sadrži tri pod-indeksa, indeks predstavlja značajne količine otkovaka iz okruga Dingxiang za prirubnice za vjetroelektrane, okovke za inženjerske strojeve i petrokemijske prirubnice. S obzirom na to da je proizvodnja energije vjetra postala sve važnija u novoj energetskoj industriji posljednjih godina, pozornost na prirubnice vjetroelektrana na sličan je način porasla, a cijene su pod znatnim utjecajem sezonskih i političkih čimbenika.

Godine 2021., zbog isteka političkih subvencija, proizvođači turbina požurili su instalirati grupe za vjetroelektrane, uzrokujući da cijene prirubnica za vjetroelektrane dosegnu najvišu točku od studenog 2021. Analitičari predviđaju da je sektor spreman za još jedan vrhunac isporuka ovog ljeta, s ovogodišnji volumen isporuke prirubnice predviđa se kao najveći u posljednje tri godine.

Iz perspektive makro tržišta, izgledi za razvoj prirubnica ostaju stabilni i obećavajući, potaknuti kontinuiranim napretkom nizvodne infrastrukture. Od 2013. do 2022. prosječna godišnja stopa rasta instalirane snage vjetroturbina iznosila je 19 posto, dok je od 2012. do 2021. prosječna godišnja stopa rasta kilometraže petrokemijskih prijenosnih cjevovoda ostala iznad 4 posto.

Naime, Dingxiang, jedan od prvih deset ključnih profesionalnih gradova u pokrajini Shanxi, može se pohvaliti dugom poviješću kovanja. Kovanje prirubnica postalo je njihova tradicionalna, jedinstvena, povoljna, vodeća industrija i industrija od koje se zarađuje.

Godine 2022. ukupna proizvodnja Dingxiang prirubnica dosegla je približno 1,2 milijuna tona, s godišnjim proizvodnim kapacitetom od 1,4 milijuna tona, postigavši ukupnu vrijednost proizvodnje od 14,2 milijarde juana. Uz prirubnice za vjetroelektrane, prirubnice za inženjerske strojeve činile su 65 posto nacionalne proizvodnje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)