Poduzeća iz Ujedinjenog Kraljevstva optimistična su glede mogućnosti ulaganja u Šangaju

Šangaj pruža važne mogućnosti trgovine i suradnje, rekli su predstavnici poslovnih udruga i poduzeća u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) tijekom događaja koji je ovdje održan u utorak za promicanje ulaganja u kinesko gospodarsko središte.

“Ovakav događaj odlična je prilika za tvrtke da Kinu, posebice Šangaj, vrate na svoj radar… kao trgovinsku i investicijsku destinaciju”, rekao je Andrew Seaton, izvršni direktor Kinesko-britanskog poslovnog vijeća (CBBC).

Britanske tvrtke imaju “vrlo snažan osjećaj predanosti” kineskom tržištu, svojoj prisutnosti i ulaganju u Kini, rekao je Seaton.

Na događaju su Invest Shanghai, vladina platforma koja nudi usluge za olakšavanje stranih ulaganja u Šangaju, i CBBC potpisali memorandum o suradnji, dok su vlada Jiading okruga u Šangaju i Johnson Matthey (Shanghai) Chemicals Ltd. potpisali sporazum o namjeri ulaganja.

Delegati iz Šangaja također su održali prezentacije kako bi prikazali razvoj grada i poslovno okruženje.

“Šangaj je prozor za razmjenu između Kine i Ujedinjenog Kraljevstva, odličan način za britanske tvrtke da uđu na kinesko tržište, a također i most za kineska poduzeća da izađu na britansko tržište”, rekao je Xie Dong, dogradonačelnik Šangaja.

Prema Xieu, do kraja 2022., kumulativna ulaganja Ujedinjenog Kraljevstva u Šangaj bila su preko 3,8 milijardi američkih dolara, dok su šangajska poduzeća uložila više od 4,7 milijardi američkih dolara u UK.

“Udruživanjem snaga možemo stvoriti snažnu sinergiju koja otvara vrata nebrojenim mogućnostima”, rekao je Neil Bridgen iz London & Partners, službene promotivne tvrtke gradonačelnika Londona i odgovorne za međunarodnu promociju Londona.

Šangaj i London mogu “potaknuti inovacije, ubrzati rast poslovanja i poticati kulturnu razmjenu” kroz suradnju, dodao je.

Događaj je bio dio inozemne promotivne kampanje koja prikazuje ulaganja u Šangaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)