Strane tvrtke istražuju mogućnosti trgovinskih sajmova u sjeverozapadnoj Kini

China Lanzhou sajam ulaganja i trgovine, 29-i po redu, započeo je 6. srpnja i završio u ponedjeljak. Prvi put održan 1993., sajam služi kao prozor za otvaranje sjeverozapadne Kine i veliki je događaj za gospodarsku i trgovinsku suradnju Pojasa i puta.

Tijekom petodnevnog sajma potpisana su ukupno 1172 ugovora, što je porast od 30,51 posto u odnosu na prethodno izdanje sajma, rekao je Zhang Yinghua, šef pokrajinskog odjela za trgovinu.

Kao počasni gosti ovogodišnjeg sajma bili su Saudijska Arabija i Tajland. Broj gostiju sajma premašio je 40.000, a na sajmu je sudjelovalo više od 1.600 poduzeća iz zemlje i inozemstva.

Na ovogodišnjem sajmu sudjelovalo je više od 20 poduzeća iz Tajlanda. Stojeći ispred tajlandskog paviljona, Tawat Mahitapong, koji vodi prehrambenu tvrtku, imao je pretrpan raspored hvaleći se poslom.

“Ove smo godine donijeli veliki izbor proizvoda, nadajući se da ćemo izgraditi jaču prepoznatljivost robne marke u Kini i pronaći više partnera”, rekao je Mahitapong. Kao stari prijatelj sajma, uvjeren je u razvojne izglede kineskog sjeverozapadnog tržišta.

Carinski podaci pokazuju da je ukupni obujam trgovine između Tajlanda i provincije Gansu porastao za nevjerojatnih 17 puta na 763 milijuna juana (oko 106 milijuna američkih dolara) u prvih pet mjeseci.

Na ovogodišnjem sajmu više tvrtki iz zemlje i inozemstva razmatra mogućnosti suradnje u modernoj poljoprivredi, kontroli dezertifikacije i razvoju nove energije.

Li Bo, viši regionalni voditelj prodaje u glavnom uredu Big Dutchman China i novopridošlica na sajmu, planira provesti istraživanje tržišta u Gansuu nakon sajma.

“Radimo na modernom industrijskom parku za uzgoj kokoši u gradu Pingliang u Gansuu. Nadamo se da ćemo ovaj sajam iskoristiti kao odskočnu dasku za istraživanje ogromnog tržišta sjeverozapadne Kine”, rekao je Li.

Gansu će se usredotočiti na razvoj izvozno orijentirane poljoprivredne ekonomije i produbiti međunarodnu suradnju na preradi i izvozu karakterističnih poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrednih tehnologija za razmjenu, istaknuo je Ma Zhanying, zaposlenik u odjelu za poljoprivredu i ruralna pitanja pokrajine Gansu.

Na forumu održanom tijekom sajma, Saleh Ali Khabti, zamjenik ministra ulaganja Saudijske Arabije, rekao je da suradnja između Saudijske Arabije i Gansua u kontroli dezertifikacije, iskorištavanju vodnih resursa i novom energetskom razvoju predviđa široku perspektivu i da će sajam poslužiti kao vitalna platforma za razmjenu iskustava i daljnje jačanje suradnje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)