Regija Peking-Tianjin-Hebei bilježi rast vanjske trgovine u razdoblju od siječnja do svibnja

Regija Peking-Tianjin-Hebei zabilježila je povećanje vanjske trgovine za 5,9 posto na godišnjoj razini na 2,07 bilijuna juana (oko 287 milijardi američkih dolara) u prvih pet mjeseci ove godine, prema Carini Shijiazhuang.

Vanjskotrgovinska razmjena regije u tom je razdoblju činila 12,3 posto ukupne robne razmjene zemlje.

Od siječnja do svibnja, uvoz regije dosegao je 1,53 trilijuna juana, što je povećanje od 4 posto na godišnjoj razini, dok je izvoz iznosio gotovo 542 milijarde juana, što je povećanje od 11,6 posto na godišnjoj razini.

Tijekom tog razdoblja, mehanički i električni proizvodi činili su oko polovicu ukupne vrijednosti izvoza, dok su proizvodi od rafinirane nafte zabilježili snažan rast izvoza, 81,7 posto na godišnjoj razini.

U međuvremenu, sirova nafta je glavna uvozna stavka u regiji, zauzimajući više od jedne trećine ukupne vrijednosti uvoza. Uvezeni visokotehnološki proizvodi i poljoprivredni proizvodi također su zabilježili brzi rast tijekom tog razdoblja.

Kina je pokrenula strategiju koordinacije razvoja nacionalnog glavnog grada Pekinga i susjedne općine Tianjin i provincije Hebei početkom 2014. kako bi stvorila model s boljom gospodarskom strukturom, čišćim okolišem i poboljšanim javnim uslugama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)