Izložba porculana Dehua u Frankfurtu potiče kulturnu razmjenu između Kine i Njemačke

Izložba o porculanu Dehua, vrsti bijelog kineskog porculana koji se proizvodi u okrugu Dehua, gradu Quanzhou u istočnoj kineskoj provinciji Fujian i koji je stekao svjetsku slavu kao “Blanc de Chine” (Bijeli iz Kine), započela je u ponedjeljak u njemačkom Frankfurtu.

Izložba zakazana za 28. do 30. kolovoza ima za cilj potaknuti razvoj Dehua keramičkog sektora i potaknuti kulturnu razmjenu između Kine i Njemačke. Predstavnici njemačkih političkih, poslovnih i keramičkih krugova bili su privučeni da sudjeluju u sajmu, kao iu relevantnim promotivnim kampanjama i događajima potpisivanja projekata.

Izložba u Frankfurtu označava prvu inozemnu postaju međunarodne izložbe Dehua porculana, koja je započela u Pekingu ranije ovog mjeseca, nakon što su Dehua izložbe u Maleziji, Indoneziji i Tajlandu od početka ove godine dobro prihvaćene od strane lokalnog stanovništva.

Prema planu međunarodne izložbene turneje, Dehua porculan bit će izložen u šest kineskih gradova i 26 zemalja i regija s čestim trgovinskim razmjenama s Fujianom u sljedećih pet godina.

Dehua je proizvođač keramike i izvozna baza u Kini. Svjetsko obrtničko vijeće ga je 2015. prozvalo “Svjetskim gradom keramike”. Godine 2021. peći Dehua upisane su na UNESCO-ov popis svjetske baštine zajedno s mnogim drugim mjestima u blizini Quanzhoua zbog njihove važnosti za srednjovjekovnu pomorsku trgovinu i razmjenu kulture i ideja širom svijeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)