Kambodža otvara treću kružnu cestu u glavnom gradu koju financira Kina

Kambodža je u četvrtak svečano otvorila treću kružnu cestu koja okružuje dijelove glavnog grada Phnom Penha, a izgrađena je koncesijskim zajmom Izvozno-uvozne banke Kine.

Kambodžanski premijer Samdech Techo Hun Sen i kineski veleposlanik u Kambodži Wang Wentian predsjedavali su ceremonijom inauguracije održanom u okrugu Kean Svay u provinciji Kandal, s približno 8.000 sudionika.

Cestu od 53 kilometra, zajedno s dva riječna mosta i dva nadvožnjaka, izgradila je Shanghai Construction Group u razdoblju od 52 mjeseca.

S dvije prometne trake u svakom smjeru, treća kružna cesta proteže se od kružnog toka Win-Win Boulevard u jugozapadnom Phnom Penhu do Nacionalne ceste 1 u pokrajini Kandal na istoku glavnog grada.

Hun Sen je rekao da je cesta još jedan dokaz plodne suradnje između Kambodže i Kine u okviru Inicijative Pojas i put (BRI) i zajednice sa zajedničkom budućnošću.

“Ova obilaznica vrlo je važna za suočavanje s rastućim protokom prometa i prijevozom robe u glavnom gradu”, rekao je u govoru na događaju.

Kambodžanski čelnik je dodao da je prometnica također povezana s mnogim ključnim cestama, uključujući brze ceste.

“Cesta neće samo smanjiti prometne gužve u gradu, već će pridonijeti i promicanju trgovine, ulaganja, logistike i turizma, tako da će ljudi od nje imati velike koristi”, rekao je.

Veleposlanik Wang čestitao je završetak treće obilaznice i pohvalio velika razvojna postignuća Kambodže.

Rekao je da će 2023. godine biti obilježena 65. obljetnica kinesko-kambodžanskih diplomatskih odnosa, te će dvije zemlje nastaviti produbljivati bilateralne veze za obostrano korisnu suradnju u cilju izgradnje kinesko-kambodžanske zajednice sa zajedničkom budućnošću u novoj eri. .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)