Kina će implementirati demonstracijske projekte sa zelenim tehnologijama s niskim udjelom ugljika

Kina će provesti seriju demonstracijskih projekata s naprednim zelenim i niskougljičnim tehnologijama, što će pružiti snažnu potporu u postizanju njezinih ciljeva ugljičnog vrha i neutralnosti, priopćilo je u utorak Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reforme (NDRC).

Projekti će se usredotočiti na nekoliko ključnih sektora, uključujući nefosilnu energiju, područja industrije i građevinarstva, nove i učinkovite vrste energetskih mreža i skladištenje energije, kao i hvatanje ugljičnog dioksida, prema okružnici koju su formulirali NDRC i devet ostali odjeli.

Za navedene projekte pojačat će se potpora financiranja, poput ulaganja iz državnog proračuna, kao i potpore financijske i porezne politike, navodi se u okružnici.

Do 2025. brojna napredna zelena i tehnološka dostignuća s niskim udjelom ugljika bit će transformirana i primijenjena, dok će se politike podrške, poslovni modeli i regulatorni mehanizmi koji dovode do promicanja i primjene tehnologija postupno usavršavati.

Do 2030. međunarodna konkurentska prednost zelenih i niskougljičnih tehnologija i industrija bit će dodatno ojačana, navodi se u dokumentu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)