Yishui u istočnokineskom Shandongu pojačava napore za jačanje međunarodne komunikacije

Nedavno je grupa od preko 20 nastavnika i studenata sa Sveučilišta Jeddah, Saudijska Arabija, došla u okrug Yishui grada Linyi u istočnoj kineskoj provinciji Shandong kako bi proveli dvodnevni ljetni kamp kineske kulture koji je pokrenulo Shandong Normal University.

Nakon obilaska lokalnih slikovitih mjesta, učitelji i učenici otišli su u čajni vrt i doživjeli cijeli proces pripreme čaja, uključujući branje, prženje, kušanje itd.

Strani učitelji i učenici izjavili su da su aktivnosti vrlo nezaboravne, tako da mogu bolje razumjeti kinesku kulturu čaja i poboljšati sveobuhvatni osjećaj jedinstvenog šarma ručne izrade u okrugu Yishui.

Saznalo se da je Visoka škola za međunarodno obrazovanje, Shandong Normal University potpisala okvirni sporazum o suradnji s lokalnom tvrtkom za proizvodnju čaja u okrugu Yishui, te nedavno zajedno izgradila praktične nastavne baze.

Od potpisivanja sporazuma prošlog kolovoza, poduzeće je strancima koji studiraju u Kini pružilo prozor za razumijevanje kineske kulture čaja i uživanje u prekrasnom ruralnom pogledu, rekao je Ma Maoxiang, dekan Fakulteta za međunarodno obrazovanje Shandong Normal University, dodajući da je zajedniča izgradnja baza praktične nastave novo poglavlje u području suradnje sveučilišta i poduzeća te u službi ruralne revitalizacije.

Posljednjih godina okrug Yishui pridaje važnost prenošenju tradicionalne kineske kulture i iskorištava priliku međunarodne komunikacije za promicanje Qilu kulture i prekrasnih turističkih resursa Shandonga u inozemstvu.

U sljedećem koraku, okrug Yishui će istražiti šire projekte kulturne, talentirane, znanstvene i tehnološke razmjene, ojačati vanjsku komunikaciju i postići obostranu korist i rezultate u korist svih strana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)