Očekuje se da će kineska ulaganja u umjetnu inteligenciju premašiti 38 milijardi USD 2027

Procjenjuje se da će kineska ulaganja u umjetnu inteligenciju (AI) dosegnuti 38,1 milijardu američkih dolara 2027. godine, što čini oko 9 posto ukupnih svjetskih ulaganja, prema izvješću industrije.

Kina je posljednjih godina nastavila jačati svoju moć u sektoru umjetne inteligencije, rekla je tvrtka za globalno istraživanje tržišta International Data Corporation (IDC).

U budućnosti, uz potporu vlade i brzi tempo industrijskih nadogradnji, AI tehnologija će se integrirati s različitim zahtjevima industrije i postati dio proizvoda, usluga i poslovnih modela, dodao je IDC.

Usred nedavnih otkrića u tehnologiji umjetne inteligencije i poboljšanoj integraciji aplikacija, brojne tvrtke pokušavaju koristiti napredne tehnologije koje predstavlja umjetna inteligencija kako bi se prilagodile općem krajoliku tržišta digitalne inteligencije, osnažile nove tvrtke i pomogle tvrtkama da odrede vrijednost ciljeva inteligentnog donošenja odluka , posljedično potičući porast prilagođenih zahtjeva za umjetnom inteligencijom, rekao je IDC.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)