BRI mijenja krajolike, poboljšava život

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres rekao je u srijedu da projekti u okviru Inicijative Pojas i put (BRI) mijenjaju krajolike i pomažu u poboljšanju života diljem svijeta.

“Razmjer, broj i opseg projekata i ulaganja poduzetih od strane inicijative Pojas i put mogu doslovno promijeniti krajolik — gospodarstva, energetske sustave, transport, zgrade i cijele industrije”, rekao je Guterres na forumu o zelenom razvoju u okviru trećeg Pojasa i Forum cesta za međunarodnu suradnju.

“Prepoznajem napore da se trajno poboljša održivost ulaganja Pojasa i puta”, dodao je.

Guterres je rekao da koncept Zelenog puta svile u okviru BRI-ja pruža važnu priliku za ubrzanje održivog razvoja otpornog na klimu kako bi se zaštitili životi i sredstva za život.

“Agencije UN-a diljem svijeta spremne su podržati dizajn i provedbu ovih projekata pod okriljem Pojasa i puta”, rekao je.

Šef UN-a rekao je da Zeleni put svile može biti ključni dio ovog procesa za ubrzavanje poštene, ravnopravne i pravedne energetske tranzicije. To je “važan alat koji nam svima može pomoći da nas izvuče iz slijepih ulica prošlosti i postavi nas na novi put koji koristi ljudima i planetu”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)