Druga skupština Partnerstva za ekonomske informacije Pojasa i puta počinje u srijedu. u Šangaju

Druga skupština Partnerstva za ekonomske informacije Pojasa i puta (BREIP) održana je u srijedu u istočnom kineskom Šangaju.

Predstavnici oko 24 institucije članice sudjelovali su na skupštini kako bi zajednički raspravljali o novim razvojnim mogućnostima BREIP-a i bolje doprinijeli kvalitetnom razvoju Inicijative Pojas i put (BRI).

Skupština je izabrala nove članove predsjedništva BREIP-a i dovršila izmjene i dopune statuta.

Fu Hua, predsjednik novinske agencije Xinhua, izabran je za novog izvršnog predsjednika predsjedništva BREIP-a.

Prema Fuu, novinska agencija voljna je dodatno produbiti razmjenu i suradnju s članovima BREIP-a kako bi snažno promovirala izgradnju mreže za dijeljenje.

Na skupštini je BREIP uspostavio ured za vezu u Šangaju, koji je postavljen za pružanje sveobuhvatnih usluga za članove BREIP-a, uključujući izvore informacija, poslovne razmjene, organizaciju događaja itd.

Kako bi bolje služio BRI-ju, BREIP je pokrenula novinska agencija Xinhua u lipnju 2019. kako bi se razbile informacijske barijere i promicala povezanost globalnih ekonomskih informacija.

Trenutačno se BREIP-u kao članovi pridružilo oko 56 svjetski poznatih novinskih agencija, organizacija za informiranje, istraživačkih instituta i poslovnih udruženja iz 37 zemalja i regija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)