Istočnokineski Xuzhou održava forum za promicanje Han kulture diljem svijeta

Trodnevni forum s temom “Kultura Han i kineska civilizacija” upravo je u nedjelju završio u gradu Xuzhou, istočnokineskoj provinciji Jiangsu.

Na Drugom kulturnom forumu Han održan je glavni forum, četiri podforuma i okrugli stol s ciljem promicanja razvoja kulturnog turizma u ekonomskoj zoni Huaihai, regiji koja pokriva desetke prefektura i gradova u provincijama Jiangsu, Shandong, Henan i Anhui.

Forumu je prisustvovalo više od 150 stručnjaka, uključujući istraživače teorije kulture, znanstvenike iz istraživačkih institucija i sveučilišta te talente u području kulturnog turizma iz cijele zemlje.

Razgovarali su o duhovnoj konotaciji, kulturnoj biti i vrijednosti vremena kulture Han i iznijeli mnoge nove ideje, nove strategije i nove putove oko promicanja naslijeđa, promicanja, transformacije i korištenja kulture Han.

Primijećeno je da je dinastija Han podijeljena u dva velika razdoblja, naime, Zapadni Han (202. pr. Kr. – 25. AD) i Istočni Han (25.-220. AD).

Xuzhou je jedno od rodnih mjesta i okupljališta Han kulture. Sačuvao je 544 Han kulturne relikvije i 12.137 pokretnih kulturnih relikvija iz dinastije Han. Njegove Han grobnice, Han portretno kamenje i Han ratnici i konji od terakote poznati su širom svijeta.

Kao važan dio foruma, 22. rujna navečer, započelo je i svečano otvorenje Festivala kulture Han. Od toga dana do sredine studenog održat će se više od 50 kulturno-turističkih aktivnosti kojima će se građanima i turistima predstaviti kultura Hana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)