Šangajsko tržište umjetnina i antikviteta bilježi snažan rast

Tržište umjetnina i antikviteta u Šangaju postiglo je snažan rast, a njegov je obujam premašio granicu od 10 milijardi juana (1,39 milijardi američkih dolara), objavile su lokalne vlasti u ponedjeljak.

U 2022. obujam trgovine na tržištu umjetnina i antikviteta dosegao je 12,85 milijardi juana, što je povećanje od 44 posto u odnosu na 2019., prema Fang Shizhongu, ravnatelju šangajske općinske uprave za kulturu i turizam.

Ukupna vrijednost uvoza i izvoza umjetnina i antikviteta dosegnula je 10,28 milijardi juana, što je 61 posto više nego 2019., pokazuju podaci.

Kontinuirani snažan rast potaknut je, među ostalima, China International Import Expo (CIIE) i Shanghai International Artwork Trade Week, među ostalima, primijetio je Fang.

Šesto ovogodišnje izdanje CIIE-a, koje je na rasporedu od 5. do 10. studenog, vidjet će 19 poduzeća koja će sudjelovati na izložbi umjetnina i antikviteta, s rekordnim izložbenim prostorom.

Nakon CIIE-a, 5. Šangajski međunarodni tjedan trgovine umjetninama, od 9. do 13. studenog, okupit će preko 250 domaćih i međunarodnih umjetničkih institucija, s procijenjenom ukupnom robnom vrijednošću većom od 10 milijardi juana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)