CIIE povećava pristup velikom kineskom tržištu za poduzeća Global South

China International Import Expo (CIIE) nudi izvoznicima iz čitavog svijeta dobitne prilike za pristup golemom kineskom tržištu, pridajući posebnu važnost poduzećima s globalnog juga, rekao je etiopski stručnjak.

Šesto izdanje CIIE-a, koje se održava od 5. do 10. studenoga u Šangaju usred poremećaja na globalnom tržištu nakon pandemije COVID-19 i rastućih neizvjesnosti, bit će čvrsto uporište za globalnu ekonomsku stabilnost, Costantinos Berhutesfa Costantinos, profesor javne politike na Sveučilište Addis Ababa u Etiopiji, rekao je u nedavnom intervjuu za Xinhua.

“Kina sada pokušava razviti vrlo otvoren pristup svojim tržištima.” Kako kineska potrošnja raste, CIIE pruža prilike tvrtkama, posebno onima s globalnog juga, da izvoze svoje proizvode u Kinu, rekao je stručnjak.

Kao prvi svjetski sajam na nacionalnoj razini s temom uvoza, CIIE je izgradio međunarodne platforme za inozemnu nabavu, promicanje ulaganja, razmjenu među ljudima i otvorenu suradnju te je izazvao veliki entuzijazam svih strana.

Kina pruža “jednake mogućnosti” poduzećima s globalnog juga, a CIIE im posebno služi kao “most za povezivanje” za istraživanje kineskog tržišta i rastućeg kineskog gospodarstva, rekao je Costantinos.

“Poduzeća s afričkog kontinenta, Latinske Amerike i južne Azije moći će razumjeti i naučiti iz ove izložbe koliko je važno kako mogu izvoziti u Kinu, koji su materijali potrebni kineskim tvrtkama, a sporazumi će također biti potpisani tijekom ove izložbe. prilika u kojoj bi kineske tvrtke i ostatak svijeta potpisali ugovore za uvoz proizvoda u Kinu”, rekao je.

Costantinos je kroz CIIE rekao da se Kina nada da će ekonomsku dividendu koju je stekla kao rezultat svog “fenomenalnog” gospodarskog rasta podijeliti s ostatkom svijeta, s posebnim naglaskom na zemlje u razvoju.

“China International Import Expo, zajedno s drugim naporima koje Kina poduzima na globalnoj razini, bit će važan pijedestal za neku vrstu novog trgovinskog usklađivanja” u “globusu opterećenom sukobima nakon COVID-a 19”, rekao je.

Costantinos je naglasio da je Kina uključena u suradnju s ostatkom svijeta koja je u korist svih strana.

“Kroz China International Import Expo, Kina nudi ostatku svijeta mogućnost proizvodnje u vlastitoj zemlji i izvoza u Kinu”, rekao je Costantinos.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)