Godišnja konferencija Financial Street Foruma izražava široko povjerenje za otvaranje Kine i suradnju sa svijetom

Godišnja konferencija Financial Street Foruma 2023. prenijela je veliko povjerenje za otvaranje Kine i suradnju sa svijetom, vjeruju domaći i inozemni stručnjaci koji sudjeluju.

Stručnjaci koji su sudjelovali na konferenciji općenito vjeruju da jačanje financijskog otvaranja i suradnje služi kao važno sredstvo za poticanje razmjene rezultata gospodarskog razvoja i suradnje u kojoj svi dobivaju.

Na ovogodišnjoj konferenciji, koja je završena 10. studenog, razmotrene su mnoge inspirativne teme o trgovini, gospodarskoj i financijskoj suradnji, a postizanje zajedničkog prosperiteta zahtijeva od svih strana da se usredotoče na dugoročnu suradnju, rekao je David M. Rubenstein, suosnivač Carlylea Skupina.

Unaprjeđenje multilateralne suradnje na globalnim financijskim tržištima i održavanje stabilnosti i dostatnosti kapitala i likvidnosti za osnaživanje realnog gospodarstva trenutačno je sve više potrebno, istaknula je Manuela V. Ferro, potpredsjednica Svjetske banke za istočnu Aziju i Pacifik, u videogovoru, pozivajući na uspostavljanje stabilnijih mehanizama i sustava globalnog upravljanja za rješavanje izazova višestrukih aspekata i temeljito iskorištavanje uloge kapitala za stvaranje više radnih mjesta za oživljavanje gospodarstva.

London je najveći svjetski offshore trgovački centar za renminbi, a City of London voljan je dalje poticati kinesko-britansku suradnju i komunikaciju putem Financial Street Foruma te ojačati suradnju s kineskim institucijama u održivom razvoju i zelenim financijama, rekao je Nicholas Lyons, gradonačelnik londonski City.

Tijekom sesije dijaloga na vrhu, Zhou Xiaochuan, potpredsjednik Boao Foruma za Aziju (BFA), Masaaki Shirakawa, bivši guverner japanske središnje banke, i Christian Noyer, bivši guverner francuske središnje banke, razgovarali su putem video veza o misijama i paradigmama središnje banke banke i podijelili uvide o aktivnom financijskom otvaranju Kine.

Yin Yong, gradonačelnik Pekinga, rekao je u završnom govoru da primjedbe kineskih financijskih regulatora tijekom konferencije pokazuju čvrst stav Kine da se dalje integrira u globalno gospodarstvo, stalno širi institucionalno otvaranje u financijskom sektoru i poboljšava prekogranični olakšavanje ulaganja i financiranja.

Istražujući trendove i oštre probleme, konferencija pruža novu mudrost i korisne reference za svjetsku financijsku zajednicu da surađuje i teži razvoju u kojem svi pobjeđuju, rekao je Yin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)