Kulturno nasljeđe pomaže napredovanju gospodarstva temeljenog na nematerijalnoj kulturnoj baštini u Zaozhuangu

Okrug Shizhong, gradski okrug u Zaozhuangu u istočnoj kineskoj provinciji Shandong, žanje eksplicitne koristi od lokalne ekonomije koja se temelji na nematerijalnoj kulturnoj baštini (ICH) zahvaljujući velikim naporima u nasljeđivanju i razvoju ICH-a.

Trenutačno postoji više od 3600 trgovina koje prodaju karakteristične proizvode povezane s ICH-om u okrugu, zarađujući ukupno oko 1,558 milijardi juana prihoda godišnje i pomažući okrugu da izvuče više od 120 lokalnih kućanstava iz siromaštva.

Kako bi dobro očuvao, razvio, poboljšao i inovirao ICH, okrug Shizhong posljednjih je godina uložio velike napore u uspostavljanje programa zaštite ICH-a i proširio nasljednike ICH-a kako bi održao temelj za oživljavanje lokalnog ICH-a.

Sa 135 ICH programa i 41 ICH nasljednikom trenutno, okrug je organizirao lokalna ICH proizvodna poduzeća i nasljednike da sudjeluju u raznim aktivnostima promocije prodaje uključujući natjecanja turističkih proizvoda, izložbe i shopping festivale na različitim mjestima u Kini.

Druge marketinške aktivnosti za ICH proizvode za ulazak u škole, slikovita područja, stambene zajednice i ruralna područja te aktivnosti promocije ulaganja također su organizirane od strane okruga kako bi se poboljšala popularnost lokalnih ICH proizvoda.

Zhang Yong, 42-godišnji nasljednik kiparstva od oraha, aktivno je sudjelovao u aktivnostima promocije ICH-a u zajednicama, školama itd. kako bi udarao u bubnjeve za tradicionalnu tehniku i regrutirao je desetak učenika da sada uče kiparstvo od oraha.

S orahovim ljuskama izrezbarenim kao realistične cikade, lotosovi cvijetovi, breskve i tikve u Zhangovom studiju, ICH predstavljen skulpturom oraha vraća vitalnost u okrugu Shizhong grada Zaozhuanga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)