U Pekingu počinje godišnja konferencija Financial Street Foruma 2023

S temom “Bolja Kina, bolji svijet – jačanje financijske otvorenosti i suradnje za zajednički rast i uzajamne koristi”, godišnja konferencija Financijskog uličnog foruma 2023. otvorena je u srijedu u Pekingu, glavnom gradu Kine.

Obraćajući se konferenciji, Yin Li, tajnik Općinskog odbora Komunističke partije Kine u Pekingu, rekao je da je kinesko financijsko tržište, sa svojim velikim razmjerom, punim potencijalom, brzim razvojem i čvrstim temeljima realne ekonomije, postalo ključna sila u održavanju globalne financijska stabilnost.

Pan Gongsheng, guverner Narodne banke Kine (PBOC) kao i voditelj Državne uprave za valutu (SAFE), rekao je na konferenciji da će Kina praktično promicati međunarodnu financijsku suradnju i aktivno sudjelovati u globalnom gospodarskom i financijskom upravljanju, naglašavajući da će zemlja pojačati internacionalizaciju kineske valute “razboritim i čvrstim koracima”.

Osnove kineskog gospodarstva trebale bi dugoročno ostati čvrste, budući da se novi pokretači nastavljaju agregirati, a visokokvalitetni gospodarski i financijski razvoj pokazuje sve veći zamah, rekao je Li Yunze, čelnik Nacionalne financijske regulatorne uprave (NFRA), napominjući da je NFRA snažno će unaprijediti otvaranje financijskog sektora na visokoj razini kako bi privuklo više stranih financijskih institucija i dugoročnog kapitala na kinesko tržište.

Yi Huiman, predsjednik Kineske regulatorne komisije za vrijednosne papire (CSRC), rekao je da će se CSRC držati temeljne svrhe služenja realnom gospodarstvu, usredotočujući se na pet glavnih zadataka promicanja financiranja znanosti i tehnologije, zelenih financija, inkluzivnih financija, financiranja mirovina i digitalne financije, kao pokušaj boljeg korištenja tržišta kapitala kao središta.

Otvorenost i suradnja uvelike će doprinijeti promicanju rastućeg, sigurnog i održivog ekonomskog prosperiteta, pod višestrukim izazovima s kojima se suočava globalno gospodarstvo, rekao je Agustin Carstens, generalni direktor Banke za međunarodna poravnanja putem video veze tijekom konferencije.

Zajednički domaćini Narodne vlade općine Peking, PBOC-a, NFRA-e, CSRC-a, novinske agencije Xinhua i SAFE-a, ovogodišnja konferencija uključuje ukupno 42 aktivnosti, pozdravljajući više od 400 gostiju teške kategorije iz više od 30 zemalja i regija s kojima će podijeliti poglede na prevladavanje globalnih gospodarskih izazova kroz financijsku suradnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)